Over ons

Engel Foreign Food: een partner voor succes

Buitenlandse voedingsproducten in uw schap

Engel Foreign Food B.V. is de grootste importeur en leverancier van etnische voedingsmiddelen in Nederland. Met speciaal geselecteerde producten uit diverse landen en werelddelen helpen wij supermarkten, minimarkten, benzinestations en toko’s aan meer omzet.

Onze oorsprong leidt terug tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Een regiomanager van een grote supermarktketen bespeurde steeds meer vraag naar Turkse levensmiddelen. ‘Buitenlandse klanten eten natuurlijk heel andere producten dan wij hier verkopen…’, dacht hij.

Voltreffer

Hij huurde een magazijntje en bevoorraadde zijn Turkse klanten met precies de voedingsmiddelen waaraan zij zo gehecht waren. Het bleek een voltreffer. Al snel groeide de vraag naar een breder assortiment: het eerste landenconcept was geboren. In 1992 richtte hij Engel Foreign Food op.

Landenconcepten

Inmiddels importeren wij uit de keukens van 45 verschillende landen, produceren wij drankjes in onze eigen fabriek en bestaat ons assortiment uit meer dan 1000 producten die wij zowel los als in totaalconcepten aanbieden. Deze zogenaamde landenconcepten worden in meer dan 3.000 winkels in de Benelux succesvol toegepast.

Exclusief

Engel Foreign Food is uitgegroeid tot dé specialist in buitenlandse voedingsmiddelen in de Nederlandse retail. Dat weten de producenten in het land van oorsprong ook, waardoor wij exclusief mogen samenwerken met de populairste kwaliteitsmerken.

Geheim

Ons marktaandeel groeit nog elke dag. Ook in andere Europese landen, waar wij nog geen marktleider zijn, winnen wij gestaag terrein. Het geheim? Ervaring in retail, kennis van buitenlandse keukens en trends, én de brandende ambitie om het vak met ‘specials’ bij onze klanten tot een duurzaam succes te maken.

Meer weten over onze toegevoegde waarde?
Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0297 - 533 833.


Contact
Onze merken
© 2021 Engel Foreign Food BV | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy Verklaring | Site by: Acretia